Booster -

מחפש ספקים מתאימים

מעביר את בקשתך

מחפש ספקים מתאימים

מצאנו ספקים מתאימים לדרישותך!

מערכות גילוי וכיבוי אש

30%

מהו סוג השירות שאתה צריך?

באיזו סוג מערכת כיבוי מדובר?

האם הותקן בעבר ציוד כיבוי במשרד?

מיקום המשרד שלך

יש למלא עיר
העיר אינה קיימת
חזור רשימת כל הספקים

מערכות גילוי וכיבוי אש

90%

מלא פרטים והספקים יתקשרו אליך

שם איש קשר:
שם החברה:
טלפון:
נא מלא טלפון
דוא”ל:
נא מלא דוא”ל
או פנה לספקים לבד

בקשתך הועברה בהצלחה!

הספקים המומלצים יצרו עמך קשר טלפוני ישיר בשעות הקרובות למתן הצעת המחיר המוקד שלנו זמין לסייע בכל נושא בטלפון 8231*

צריך מערכות לגילוי וכיבוי אש?

ענה על שאלון דרישות קצר וקבל במהירות הצעות מחיר עבור מערכת הגילוי והכיבוי המתאימה למשרדך

התחל כאן!

מונחים מקצועיים בענף כיבוי האש

עמדת כיבוי אש

על עמדת כיבוי אש הממוקמת בלובי המשרד או בכניסה לחניון להכיל את אמצעי הגילוי והכיבוי הבאים: ברז כיבוי בקוטר של 2 שספיקתו 250 ליטר לדקה לפרק זמן של 60 דקות לפחות, בלחץ אופטימאלי של 4 אטמוספרות, באופן ששינויים בלחץ לא יביאו לעלייתו מעל 7 אטמוספרות או לירידתו מתחת ל-2 אטמוספרות, גלגילון שאורכו 25 מטר שספיקתו 45 ליטר לדקה, שני זרנוקים בקוטר של 2 שלהם מזנק בקוטר של ומטף כיבוי.

ארון כיבוי אש

על ארון הכיבוי להיות מסוגל להכיל את אמצעי הכיבוי הבאים: 1 גלגילון לכיבוי אש בקוטר “3/4, מקום ל 1-2 מטפים מטלטלים לכיבוי אש או לחילופין ל-2 יחידות, זרנוקים לכיבוי אש בקוטר 2 ס”מ ובאורך 15 מ’, זרנוקים לכיבוי אש בקוטר 2 ס”מ ובאורך 15 מ’ ומזנק לכיבוי אש בקוטר 2 ס”מ. יש לצבוע את הארון בצבע אדום ולסמן אותו בשלט סימון ועליו הכיתוב “כיבוי אש”.

רחבת הערכות

אזור פתוח בקרבת המבנה בו מתמקמים צוותי הכיבוי וההצלה ושם מוצבים הסולמות ואמצעי החילוץ האחרים. הבניינים החדשים מצוידים באזור זה המוגדר כאזור אסור לחנייה.

פנל כבאים

לוח חשמל ובו המתגים והמפסקים של כל המערכות החיוניות בבניין. הפנל ממוקם באזור החיצוני של הבניין בכדי לאפשר לכבאים גישה למערכות המרכזיות בבניין וקבלת השליטה עליהן.

גלגלון כיבוי

ברז כיבוי הכולל צינור לחץ 3/4 ובאורך 25 מטרים עם מזנק צמוד. הספקת המים לגלגלון כיבוי תהיה בכמות 45 ליטרים לדקה.

גלאים לכיבוי אש

התקנים / חיישנים המוצבים בתקרת המבנה, במסדרונות ובנקודות חיבור קריטיות ומטרתם לזהות הימצאות עשן ושריפה. ישנם ארבע סוגי גלאים:

גלאי ידני: מותנה בפעולה אנושית. כאשר מתגלה עשן ו/או שריפה על אחד הנוכחים באזור ללחוץ על לחצן זה להפעלת האזעקה. הגלאי הידני מותקן לרוב בחדרי מדרגות ובסמוך לפתחי חירום.

גלאי חום: חיישן המסוגל לזהות שינוי טמפרטורה קיצוני ועלייה מהירה בחום. מותקן לרוב באזורים “חמים” כגון מטבחים, חדרי שרתים וגנרטורים.

גלאי אופטי: נקרא גם גלאי יוניזציה. פחות רגיש מגלאים אחרים כוון שהוא מתריע רק לאחר הצטברות עשן המיתמר אל התקרה, מה שיכול להתרחש לאחר בעירה ממושכת יחסית.

גלאי קרן: משגר קרני לייזר אל אזור נרחב ומפעיל אזעקה במידה ועשן חוצה את קרני הלייזר. נחשב לאמין ומסוגל לזהות התפתחות עשן כבר בשלב מוקדם.

דלתות אש

אמצעי לתחימת האש ומניעת התפשטותה במבנה. מדובר בדלתות חסינות המונעות את מעבר האש והעשן הכבד מאזור הדליקה לאזורים סמוכים. על דלתות אלה להיות סגורות בשעת שריפה בכדי להכיל את האש ולמנוע סכנה. יועץ מיגון, טכנאי מערכות ונציג ממכון התקנים – כל אחד מהם מוסמכים לבדוק את תקינות דלתות האש בבניין.

מנדפים וארובות

אמצעים לפיזור העשן בשעת דליקה. בעסקים הממוקמים בין קומות יהיה קושי להתקין ארובות ולכן יש להיעזר במנדפים אחרים כגון: קולטי עשן. יש לוודא שהמנדפים והארובות עשויים מחומרים קשיחים שאינם דליקים, ושיצליחו לעמוד בעומס החום.

מערכת מתיזים – ספרינקלרים

לאחר שמערכת גילוי האש והעשן מדווחת על דליקה, גלאי אש הממוקמים בתקרת המבנה מתיזים מים ומונעים מהשריפה להתפשט לאזורים נרחבים. יש להתקין את המתזים לפי המפורט בתקן הישראלי מערכת כיבוי אש אוטומטית במים המותקנת על פי התקן הישראלי מספר 1596.

רכזת אנלוגית ואזורית

הרכזת האנלוגית הנה מערכת גילוי וכיבוי אש אוטומטית המותקנת בלוחות חשמל, חדרי מחשב ושרתים. בעת שריפה המערכת מפעילה אוטומטית את המתזים ולחצני המצוקה. הרכזת האזורית פועלת באותה הדרך ומשמשת לאותה מטרה, כשביכולתה להקיף שטח גדול יותר.