Booster -

מחפש ספקים מתאימים

מעביר את בקשתך

מחפש ספקים מתאימים

מצאנו ספקים מתאימים לדרישותך!

חברות השמה

30%

מה סוג השירות שתרצה?

מיקום המשרד שלך

יש למלא עיר
העיר אינה קיימת
חזור רשימת כל הספקים

חברות השמה

90%

מלא פרטים והספקים יתקשרו אליך

שם איש קשר:
שם החברה:
טלפון:
נא מלא טלפון
דוא”ל:
נא מלא דוא”ל
או פנה לספקים לבד

בקשתך הועברה בהצלחה!

הספקים המומלצים יצרו עמך קשר טלפוני ישיר בשעות הקרובות למתן הצעת המחיר המוקד שלנו זמין לסייע בכל נושא בטלפון 8231*

מחפש חברות השמה?

ענה על שאלון דרישות קצר וקבל במהירות הצעות מחיר מחברות ההשמה המתאימות ביותר

התחל כאן!

ראיון עבודה מוצלח: כך עושים את זה

הדרך בה אתם, המראיינים, תבחרו להתנהג בזמן הראיון תשפיע על מהלכו ותקבע כיצד יתנהג המועמד, האם יהיה רגוע ומשתף פעולה, או לחוץ ומסוגר. קראו כאן טיפים לניהול ראיון עבודה מוצלח ואפקטיבי

מאת: | | קטגוריה: חברות השמה

רבים יוכלו לספר כי קושי עיקרי עמו מתמודד מראיין הוא סוגיית השאלות שעליו לשאול את המועמד בכדי להשיג אינפורמציה חיונית. מראיין מתחיל עשוי לחשוש שייתפס כבלתי-מיומן, או שמא השיחה עם המועמד תסתיים מבלי שהתקבל המידע הנחוץ מהנשאל.

מסיבה זו, מתחילים מראיינים רבים באיסוף המידע ממקורות שונים, עוד טרם הפגישה, וגם לאחריה – מעובדים בגירים, ממדורי ייעוץ ואף משתמשים בניסיונם האישי כמועמדים.

הסיכון הכרוך במפגש שכזה – גם לאחר שמראיין צבר ניסיון וביטחון מספקים, הוא עשוי להשתמש בסט שאלות זהה בכל ריאיון ומול כל מועמד לעבודה, שאולי הגיע דרך פרסום מודעת דרושים חינם שפרסמתם.

על שאלות מוכנות מראש – מה רע, בעצם?

הבעייתיות הטמונה בשאלות מוכנות מראש היא שהמרואיין כנראה נתקל כבר בשאלות אלו בעבר, ואף התכונן אליהן, כך שהתשובות בהתאם – מוכנות מראש, כלליות מדי וסיסמאתיות, ה”מתלבשות” טוב על כל אדם, אך אי אפשר להכיר אדם באמת נוכח המידע הזה.

נוסף על כך, כאשר אנו אוחזים בסט שאלות מוכן, אנו ערים וקשובים פחות לדקויות, לייחודיות ולניואנסים בתשובותיו של כל מרואיין ומרואיין; אנו סוקרים רק את הפרטים היבשים, אך לא טורחים להעמיק, לגלות ולחקור את אופיו ואישיותו הייחודיים של כל מרואיין.

מה כן כדאי לעשות?

הראיון בראש ובראשונה מהווה מפגש בינאישי של שני אנשים המעוניינים להכיר. המפגש אמנם נעשה בנסיבות פורמאליות ולא חברתיות, ובשל מטרה ספציפית ולכן ניתן לצפות כי המרואיין ירגיש מתח ואי נעימות קלה. כיצד תוכלו לגרום לו להרגיש בנוחות ולהיפתח?

מה כן כדאי לעשות?

אפשרו לשיחה לזרום

הגיעו עם שאלות מוכנות לראיון, אך נסו שלא “להינעל” עליהן כתסריט מובנה, ואפשרו לשיחה לזרום. חשוב לתת למרואיין מספיק זמן לחשוב על תשובותיו, להגיב בנוחות ולנתב אף הוא את השיחה.

האזינו בקשב לתשובותיו של היושב מולכם, ממש כשם שאתם מאזינים לדבריו של כל אדם חדש עמו אתם משוחחים בנסיבות חברתיות. ההבדל כאן, הוא ששיחה זו תעסוק בענייני עבודה (הישגים, ביצועים, הצלחות וכו’).

היכרות מעמיקה אף יותר

בהיותכם מרוכזים במרואיין תוכלו להיות ערים לניואנסים שבדבריו ולהתנהגות בלתי-מילולית; מסרים כאלו מספקים מידע חיוני רב. ייתכן ויעלו שאלות נוספות כאלה שכלל לא חשבתם עליהן, וינתבו את השיחה למקומות אחרים למקומות בלתי-צפויים, מהם תוכלו ללמוד יותר אודות האדם שמולכם. המרואיין ייקח אתכם לסיור בעולמו האישי והפרטי, זה שאתם בעצם רוצים להכיר.

במהלך השיחה חשוב שתהיו ערים לפרטים הנמסרים לכם על ידי הנשאל, והפרטים אותם בחר להשמיט, כוון שגם “אי אמירה” יכולה להעיד רבות על האדם היושב מולכם, והרושם אותו הוא מנסה ליצור בעינכם.

לסיכום

נסו לנהל את הראיון כשאתם אוחזים בשני כובעים: מראיינים וחברים. המראיין יאסוף נתונים לגבי ניסיון תעסוקתי של המועמד, הכשרות והישגים מקצועיים, ואילו “החבר” יאסוף פרטים על עולמו האישי של המרואיין. יחד תיווצר תמונה מלאה ותוכלו להעריך נכונה את היושב מולכם ולשקול את התאמתו לעבודה בחברתכם. בהצלחה.

קטגוריות קשורות

כתבות נוספות שיעניינו אותך